Відображати ціни в:
WOOCS v.1.3.7.1
м. Київ, вул. Білоруська 10/18

Устіл підлогу самі

Безклейові замкові з’єднання допомагають здійснити принцип «максимум робіт на фабриці та мінімум робіт при монтажі». Саме тому і були винайдені механічні замки у місцях стику ламінату – винахідники прагнули усунути недоліки клейового методу укладання ламінату та скоротити терміни монтажу. І оскільки зараз все популярнішими стають замкові безклеєві з’єднання, у статті йтиметься саме про такий вид укладання. Неправильне укладання може призвести до додаткових витрат у майбутньому на ремонтні роботи та додаткові матеріали. Тому укладання ламінатного покриття необхідно довірити професіоналу.

Нижче наводяться основні прийоми з укладання ламінату та вирівнювання підлоги, якщо вже ви вирішили робити це самостійно.

Укладання замкового ламінату, Click-замки
Почну з того, що підлога для укладання ламінату або паркетної дошки/паркета має бути рівною. Настільки рівним, щоб рівень не перевищував коливання в 1-3 мм на два погонні метри. Для цього підлогу потрібно вирівняти, якщо комусь не пощастило мати ідеальну поверхню.

Перш ніж розпочинати укладання ламінату, необхідно за допомогою рулетки виміряти ширину кімнати і, виходячи з цього, розрахувати ширину панелей останнього ряду, що викладається вздовж стіни. Якщо вона виявиться менше 5 см, слід розпиляти панелі першого та останнього рядів, щоб їхня ширина була однаковою. Не забувайте при цьому враховувати проміжки, які необхідно залишати вздовж стін (близько 1 см). Вони потрібні для того, щоб покриття згодом під впливом перепаду температури не здибилося. Не забувайте залишати зазори в місцях з’єднання панелей з дверною коробкою.
Укладання ламінату прийнято починати з далекого лівого кута приміщення. Насамперед біля стіни треба встановити розпірні клинки, які створять майбутній необхідний зазор. Після укладання всієї підлоги ці клини, звичайно ж, виймаються, а зазор закривається плінтусом. Зверніть увагу, що плінтус треба кріпити до стіни, а не до підлоги!
До першої покладеної панелі з торцевої (короткої) сторони під кутом приблизно 30-45 градусів від підлоги вставляється пазом наступна панель, потім вона опускається до підлоги і замикається. У такий спосіб укладається весь перший ряд ламінатної підлоги. Торцеві шви наступного ряду зміщуються щодо попереднього мінімум на 30-40 см, тобто виходить шаховий порядок. Таким чином ми досягаємо рівномірного розподілу тиску на поверхню ламінатного покриття.
Порада. Якщо в кінці ряду довелося відрізати панель необхідної довжини, її залишок можна використовувати в якості першої панелі наступного ряду. Якщо ж у ряду вийшло ціле число панелей, без обрізків, то для отримання шахового порядку укладання краще почати з панелі, розрізаної надвоє.
Почавши ряд із відрізаної панелі, другий ряд потрібно так само з’єднувати між собою торцевими сторонами, поки не стикуючи з першим рядом. Вже потім, коли буде готовий і з’єднаний між собою весь другий ряд, його треба поєднувати з першим. Для цього вже з’єднані між собою панелі другого ряду піднімаються над підлогою на кілька сантиметрів і вставляються в гребінь першого ряду, а потім замикаються при опусканні вниз до підлоги.
Іноді використовується другий спосіб. Спочатку з’єднуються довгі сторони панелей, а торцеві сторони підбиваються згодом молотком. Щоб не пошкодити панель, до неї прикладають брусок, яким наносяться удари.
Приємного укладання!

Залишіть заявку

Наш менеджер зв'яжеться з Вами найближчим часом