Відображати ціни в:
WOOCS v.1.3.7.1
м. Київ, вул. Білоруська 10/18

Як доглядати за ламінатом та паркетом?

Догляд за ламінатом.
Ламінат досить стійкий до зносу, але це зовсім не означає, що його не потрібно доглядати. Правила догляду за ламінатом дуже прості та стандартні, як і для інших покриттів для підлоги:
– видаляти бруд та пил за допомогою пилососа або вологої, але добре віджатої ганчірки;
– після миття підлоги насухо протирати його – зайва волога шкодить ламінату;
– при миття ламінату вода повинна залишатися чистою;
– не використовувати поліруючі засоби, не натирати його воском;
– ніколи не користуватися для миття ламінату твердими порошками, що чистять;
– Якщо на підлогу випадково пролилася якась рідина, потрібно відразу ж витирати її. Не залишати надовго на підлозі ємності з вологою поверхнею знизу (відро з водою, миску з молоком для кішки тощо).
Ламінат може подряпатися. Щоб цього не сталося, рекомендується під ніжками стільців, столів та інших меблів закріпити м’які повстяні набивки-протектори – їх можна знайти в магазинах. Не забувайте також про килимок біля входу в квартиру, адже частинки піску і дрібні камінці теж можуть пошкодити покриття, якщо їх не струшувати.
Якщо ж ламінат таки подряпаний, купіть спеціальну замазку і заробіть нею проблемні місця. Відновлена область, як правило, не помітна і вона стане так само стійка до зношування, як і вся решта вашої статі.
У таблиці 1 описані види забруднення ламінату та способи виведення плям.

Таблиця 1. Виведення плям з ламінату
Вид забруднення Спосіб виведення
Олія, фарба, гудрон, сліди від гумової підошви або маркера, що не змивається. Використовуйте нейтральний засіб для чищення, нанесений на чисту світлозабарвлену тканину. За потреби скористайтеся рідиною для зняття лаку.
Кров, соус, паста, фруктовий сік, вино, пиво, газування і т.д. Вам допоможе тепла вода і нейтральний засіб для чищення, нанесений на чисту світлозабарвлену тканину.
Віск, жувальна гумка Спочатку треба дати їм затвердіти (можна прискорити процес, скориставшись льодом), а потім можна акуратно зіскоблювати. Потім протріть забруднене місце ганчіркою, змоченою у теплій воді.
Лак для нігтів Скористайтеся рідиною для зняття лаку 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Догляд за паркетом.
Щоб зберегти паркетну дошку в хорошому стані на довгі роки, вологість повітря в квартирі повинна бути не нижче 50% і не вище 70% за температури 20-22*C. Під час миття підлоги не потрібно використовувати занадто багато води – краще добре віджимати ганчірку, щоб вода не стікала з неї на підлогу і не накопичувалася в калюжі. Паркетна підлога може серйозно зіпсувати хімічні речовини, органічні розчинники, олії та кислоти. Крім того, паркет необхідно захищати від подряпин та ударів – наприклад, варто наклеїти протектори під ніжки меблів. Не можна більш ніж на п’ять діб залишати паркет під водонепроникною плівкою, оскільки він може від цього покоробитись. Обновляти лакове покриття бажано кожні 2-3 роки.
Якщо ваш паркет розсохся і розхитався, то можна спробувати відремонтувати його самотужки. Для цього в паркетинах, що розхиталися, просвердлюються невеликі отвори, в які вбиваються цвяхи. Їхні капелюшки повинні бути ущільнені. Це можна досягти за допомогою кернера, який при ударі потрібно ставити на капелюшок.
Якщо мостини риплять, то між ними під кутом 45 градусів треба просвердлити отвір 5-8 мм і вбити туди дерев’яний штифт, змащений столярним клеєм або клеєм ПВА. Виступаючий кінець штифта акуратно знімається стамескою. Тріщини, вибоїни, місця, де вбиті цвяхи та штифти, ретельно шпатлюються. Як шпаклювання можна використовувати суміш дрібної тирси і лаку, яким згодом буде покриватися паркет. Щоб шпаклювати тріщини акуратно, не забруднюючи при цьому решту поверхні, можна вирізати з картону трафарет, яким і наносити шпателем суміш.

Будьте уважні до свого покриття для підлоги і воно прослужить Вам довгі роки.

Залишіть заявку

Наш менеджер зв'яжеться з Вами найближчим часом